kauppatilausbanneri

Retro Rewind

Vanhojen videopelien keräily ja harrastaminen on nykyisin suositumpaa kuin koskaan. Haluamme luoda harrastajille oman lehden, ja sinä voit auttaa siinä. Rahoita nyt ja voit saada ensi vuonna jopa 256 sivua tiukkaa retropeliasiaa suoraan kotiisi!

Atari 2600, Commodore 64, NES, Amiga, Mega Drive, PlayStation, Dreamcast… menneet vuosikymmenet ovat täynnä huikeita pelikonsoleita ja mikrotietokoneita sekä niiden klassisia pelejä. Yhä useampi meistä on etenkin internetin myötä löytänyt vanhojen pelien pelaamisen ja keräilyn.

Moni lehti on Suomessakin tehnyt silloin tällöin muutaman sivun retrospesiaaleja, joissa on paneuduttu lähinnä joihinkin kaikille tuttuihin peleihin ja laitteisiin. Sen sijaan suomeksi ei ilmesty lehteä, jonka painopiste olisi yksinomaan näissä peleissä ja pelikoneissa – myös niissä oudommissa. Uskomme, että voisimme tarjota teille juuri sellaisen.

Retro Rewind käsittelee digitaalista pelaamista suunnilleen 1970-luvulta 2000-luvulle. Jos vanhasta pelistä tai laitteesta ilmestyy uusintaversio, käsittelemme toki myös sitä, mutta uusimman Call of Dutyn arvostelun voit lukea muualtakin.

Retro Rewind -projektin taustalla on kolmen hengen työryhmä, joilla jokaisella on roppakaupalla kokemusta sekä pelaamisesta, kirjoittamisesta että lehden teosta.

Jukka O. Kauppinen – Suomalaisen pelijournalismin veteraani, jonka tekstejä on julkaistu lehdissä 1980-luvulta alkaen. Jukka on kokenut videopelaamisen vallankumouksen lähietäisyydeltä ja kirjoittanut siitä lukemattomia tarinoita.

Mikko Heinonen – Koko 2000-luvun peleistä kirjoittanut “päivystävä retrosetä”, joka on pitänyt vanhoja pelejä esillä eri medioissa. Jo 1990-luvulla keräilyn aloittanut Mikko on Pelikonepeijoonit-keräilijäryhmän perustajia ja käynnisti myös Suomen pelimuseon rakentamisen Tampereen Vapriikkiin.

Manu Pärssinen – Toinen Pelikonepeijooni ja aktiivinen keräilijä, joka vastaa lehden ulkoasusta ja taitosta. Kymmenien lehtien ja kirjojen taittajana ja AD:nä toimineella Manulla on runsaasti kokemusta lehtiprojektin läpiviennistä.

Mukana voit olla myös juuri sinä! Jos sinulla on ensiluokkaista tietoa vanhoista peleistä tai niiden keräilystä, kynäsi on sujuva ja haluat tarinasi julki, ota meihin yhteyttä. Maksamme hyvästä jutusta palkkion.

Kampanjavideo

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.